Gérard Boulay

Gérard Boulay

0 products

    I den lille by Chavignol i Sancerre, Loire, laver Gérard Boulay sine friske, komplekse og lagringværdige vine på sauvignon blanc.

    Selvom Gérard er oppe i årene laver han selv store dele af arbejdet i de 10 hektar vinmarker i det bakkede landskab omkring Chavignol, som han har dyrket økologisk siden 1990. De første stokke blev dog plantet i 1972, der giver en gennemsnitsalder på over 50 år. 

    Alle druer høstes ved håndkraft og vinificeres udelukkende med brug af naturlig gær og minimal svovl-tilførsel. Vinene lagres i ståltanke eller gamle foudres – for at bevare friskhed og det rene terroir-udtryk. 

    Jordbunden i og omkring Chavignol er Kimmeridge ler og kalksten – eller som man siger i Sancerre: Terres Blanches – den hvide jord. Dette fordi at den kalkholdige jordbund bliver hvid i den ofte tørre og varme vækstsæson.

    Gérard Boulays største vine kommer fra hans plots på nogle af de bedste marker i hele Sancerre – af dem kan nævnes Mont Damnés, Les Culs de Beaujeu og La Grande Côte. Vinene herfra er blandt området længstlevende vine og ville kunne henlægges i årtier.

    0 products

    Sorry, there are no products in this collection.

    Recently viewed