
Jules Brochet
Jules Brochet, i Taissy, er et af de helt nye skud på stammen i Champagne. Bag domaine navnet gemmer sig Pierric Brochet. Han er efterkommer af flere generationer af vindyrkere og har, som flere andre unge vinmagere i området, taget skridtet videre og selv begyndt at producere fra egne marker. Jules var hans tipoldefar og alfader til alle Brochet domænerne i Champagne. Pierric er uddannet i vitikultur og ønologi fra Lycée Viticole i Avize med afsluttende praktik hos Anselme Selosse.
Pierric startede på egen hånd i 2015 og har i 2019 frigivet sine første flasker. Druerne kommer fra parceller i Taissy, Mailly-Champagne, Ay, Rilly-la-Montagne og Barzy-sur-Marne hvor han sammenlagt råder over 4,5 hektar, heraf går 1,5 hektar til den nuværende produktion. Markerne har han både selv opkøbt samt overtaget fra familie. Skadedyr og ukrudt bekæmpes udelukkende mekanisk og der bruges ingen form for sprøjtemidler. Filosofien er en smule anti-interventionistisk forstået som at vinplanterne selv skal finde deres plads i miljøet. Der indgribes kun for at bibeholde balance og der er arbejdes mod økologisk certificering.
Dette er også kodeord i kælderen hvor der arbejdes med naturlig første gæring på, en blanding af nye og gamle, 228l fade samt et par enkelte større fade som danner grundlag for solera til reserve-vinene. Vinene lov at lagre på bærmen i 10 måneder, ikke for at aromatisere, men for at skabe balance mellem oxidationen fra fadlagringen og reduktionen fra bærmen. Her er idéen at vinen selv skal have lov til at udtrykke sig naturligt hvorfor den endelige dosage er mellem ingenting og lav.