Robert Moncuit

Robert Moncuit

7 products

    Moncuit-familien har en lang historie bag sig med dyrkning af nogle af de bedste vinmarker i Côte des Blancs. De begyndte at købe jord i 1889 og aftappede under familie-navnet allerede i 1928. I 1987 overtog Robert’s datter Françoise domainet efter sin fars bortgang. Françoise overdrog tøjlerne til sin søn Pierre Amillet i 2000 og det er Pierre som forbliver ved roret i dag. Man har prominente markstykker i Mesnil og Oger understreget ved en stor bid af Les Chétillons og en pæn luns af Vozímieux på grænsen mellem de to førnævnte byer. 

    Den nuværende generation ledes af Pierre & Maud Amillet med et fokus som grænser sig til en besættelse af Chardonnay dyrket i det kalkede terroir. Det er også Pierre og Maud som driver restaurant La Gare de Mesnil i den gamle togstation lige over for domænet, så der er sikkert mange der har mødt dem der uden at vide at de faktisk også laver vin i dagtimerne - så kan vi snakke om hårdt arbejde!

    Ejendommens vinmarker er på 8 ha. i Le Mesnil-sur-Oger-regionen i Côte des Blancs, som alle dyrkes uden brug af pesticider eller herbicider & med økologisk certificering. Alt håndhøstes og håndsorteres, og hvert enkelt parcel vinificeres separat. Siden 2023 eksperimenteres der med med (høj) opbindning “En Paisseaux”, kendt fra blandt andet Leroy og Arnaux-Lachaux i Bourgogne som modsvar til det varmere og mere tørre klima. Moncuit er ikke bange for modne druer og høster senere end mange af noboerne. Alle vinene flaskes som regel uden dosage (og naturligvis uden chaptalisering eller filtrering). 

    Moncuits kælder er noget nær perfekt indrettet. Når frugten kommer ind presses den i stueplan direkte ned i kælderen i brugte franske egetræsfade, primært 350-liter store. Her gærer vinen med sin egen gær og ligger på bærmen indtil den går til 2. gæring på flaske i forsommeren. Ideen med den lange nænsomme kontakt med bærmen er at bevare den præcision og mineralitet som kalkstenen i Mesnil bidrager vinene. Pierre foretrækker at vinene ældes langsomt. Alle vine gennemgår fuld malolaktisk omdannelse naturligt. Derefter lagres vinene minimum tre år (fem+ år for vintage-champagnerne) inden de frigives uden dosage.

    7 products
    Robert Moncuit, Les Grands Blancs, Grand Cru, Extra Brut 1/2
    Robert Moncuit
    250,00 kr
    Robert Moncuit, Les Grands Blancs, Grand Cru, Extra Brut
    Robert Moncuit
    425,00 kr
    Robert Moncuit, Les Grands Blancs, Grand Cru, Extra Brut Magnum
    Robert Moncuit
    900,00 kr
    Robert Moncuit, Réserve Perpétuelle, Grand Cru, Extra Brut
    Robert Moncuit
    525,00 kr
    Robert Moncuit, Mesnil, Grand Cru, Extra Brut 2015
    Robert Moncuit
    675,00 kr
    Robert Moncuit, Les Vozémieux, Grand Cru, Extra Brut 2016
    Robert Moncuit
    875,00 kr
    Robert Moncuit, Les Chétillons, Grand Cru, Extra Brut 2016
    Robert Moncuit
    950,00 kr
    Recently viewed