Marco Ferrari

Marco Ferrari

2 products

    Marco kommer ikke ud af en vinproducerende familie (eller bilproducerende for den sags skyld) og er end ikke vokset op i Valtellina hvor han i dag laver vin. Og, Marcos lille eventyr starter heller ikke i Valtellina hvor han nu har slået rødder. Efter et par år i Franciacorta drog Marco til den nordlige Rhône-dal hvor han fik arbejde hos Franck Balthazar. Igennem arbejdet hos Franck, som han selv bekriver som en slags adoptering, fik Marco mulighed for at gå i marken og lære hos huskendte navne som Allemande, Gilles og Gonon. 

    Med ønske om at producere vin baseret på Nebbiolo men uden den økonomiske ballast til at få foden indenfor i Piemonte drog Marco i 2018 til Valtellina og fik arbejde hos Arpepe. På siden af dagsarbejdet kunne Marco lede efter marker til at flaske under sit eget navn og det er lykkedes ham siden 2019-årangen som således er hans første.

    Marco råder over 2,1 hektar i Inferno, Sassella & Valtellina Superiore dyrket økologisk og med gamle planter som varierer lidt i alder (mellem 60 & 100 år gamle). For Marco er det åbenlyst at sammenligne vinproduktionen i Valtellina og Nordrhône med de samme strenge forudsætninger omend druen ikke er den samme.

    Marco høster manuelt (andet er ikke muligt), gærer naturligt, lagrer på gamle 500 & 600 liters fade i 8 måneder for "normale" og 18 måneder for Cru'erne. Ingen klaring eller filtrering og en lille smule svovl ved flaskning. 

    2 products
    Marco Ferrari, Rosso di Valtellina 2020
    Marco Ferrari
    225,00 kr
    Marco Ferrari, Inferno Valtellina Superiore 2019
    Marco Ferrari
    400,00 kr
    Recently viewed