Pedro Parra

Pedro Parra

9 products

    Pedro er født og opvokset i det sydlige Chile i Concepción. Han rejste ud af landet og til Paris hvor han fik sin Ph.D i terroir og har sidenhen arbejdet som konsulent for vinproducenter verden over. Hans speciale er meget forenklet at grave huller i andre folks vinmarker og analysere hvad der sker under jorden for dermed at kunne optimere planten og den måde den dyrkes på. Nævneværdige klienter tæller Domaine Roulot i Meursault, Commando G i Gredos-bjergene, Liger-Belair i Vosne-Romanée og Biondi Santi i Montalcino - blandt mange andre!

    Som vinproducent har Pedro været en del af Altas Las Hormigas i Argentina og Clos de Fous (også i Chile) inden han gik solo og startede Pedro Parra y Familia. I starten var vinene klassisk anlagte med mere ekstrakt og farve men efter sit arbejde sammen med Commando G fik Pedro øjnene op for en anden måde at fortolke sin frugt på (helt i tråd med andre af vores producenter). Pedro arbejder primært med Cinsault fra aldrende marker i Itata hvor alt dyrkes efter økologiske principper. Alt håndhøstes fra enkeltstående vinplanter og gæres med varierende grad af hele klaser i cement eller stål ved lave temperaturer over længere tid. Det er nænsom ekstraktion som bringer vine til verden med en utrolig nerve og præcision fyldt med smagsintensitet som den lyse farve i vinene ellers skaber en anden forventning om. Efter vores mening noget af det bedste Cinsault som laves på kloden!

    Arvid Rosengren, bedste sommelier i verden 2016:

    Pedro Parra, the "soil whisperer", is the wine world's top geologist. His day job is helping fancy wineries figure out exactly what to grow in which soils. But he is one of the most down to earth (no pun intended) people in the world of wine. In Itata in his native southern Chile, with the help of ancient bush vines in granitic soils, he is crafting exceptional wines at a tiny scale. This is nothing short of a benchmark wine, for the variety and for Chile. To me, this is a quintessential Happy Wine, aromatic and perfumed, with a structure that seems to levitate across the tongue. You’ll finish a bottle and wonder where it went.

    9 products
    Pedro Parra, Vinista País 2019
    Pedro Parra
    135,00 kr
    Pedro Parra, Monk Cinsault 2019
    Pedro Parra
    250,00 kr
    Pedro Parra, Imaginador Cinsault 2019
    Pedro Parra
    160,00 kr
    Pedro Parra, Trane Cinsault 2019
    Pedro Parra
    250,00 kr
    Pedro Parra, Hub Cinsault 2019
    Pedro Parra
    250,00 kr
    Pedro Parra, Pencopolitano 2019
    Pedro Parra
    160,00 kr
    Pedro Parra, Soul Pit, País 2020
    Pedro Parra
    280,00 kr
    Pedro Parra, Miles Cinsault 2020
    Pedro Parra
    500,00 kr
    Pedro Parra, Newk Cinsault 2020
    Pedro Parra
    500,00 kr
    Recently viewed